2022. november 26. 22:43 - hudobny

Egy nap a városban – Az ókori Róma

Philip Matyszak: Egy nap a városban – Az ókori Róma

egy_nap_a_varosban_az_okori_roma.jpgPhilip Matyszak
Egy nap a városban – Az ókori Róma
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 288
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635448159

Milyen lehetett az ókori világ egyik legnagyobb hatalmú és legnyüzsgőbb városában élni - egy olyan városban, amely nyolcszor sűrűbben lakott volt, mint a mai New York?

Ebben a szórakoztató és tanulságos könyvben Philip Matyszak történész, számos bestseller szerzője bemutatja az ókori Rómában élő és dolgozó embereket. A nap minden órájában találkozunk egy-egy új szereplővel - a császártól a rabszolgalányig, a gladiátortól az asztrológusig, az orvosnőtől a vízórakészítőig -, és így felfedezhetjük mindennapi életük lenyűgöző részleteit.

egy1.jpg,,Milyen okos könyv! Egy-egy órára, éjféltől éjfélig az ókori Róma lakóinak lábnyomában járunk, a fürdőfelügyelőktől a Vesta-szűzeken, a mosónőkön, az ügyvédeken át a szexmunkásokig és még tovább - ez a könyv átélhető ízelítőt ad az élő történelemből, és lehetővé teszi, hogy a régmúlt tipikus városlakóinak fejével gondolkodjunk."

,,Egy tipikus nap csodálatos ábrázolása, óráról órára, a császári Rómában. Nagyon közérthető, érdekességekben és humoros információkban gazdag könyv, tökéletes olvasmány azoknak, akik nem szeretik a száraz történelemkönyveket. Jól megírt, informatív és szórakoztató - mi mást kívánhatnánk?"(Goodreads)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bibliotheca-antiqua.blog.hu/api/trackback/id/tr5817988418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2022.11.29. 14:39:52

Vízórakészítők??Ezek az órák az időt mérték, vagy az átfolyó köbmétereket?
:-)))
Jó lehet a könyv, majd körülnézünk az online könyvtárban utána, kösz a tippet.
süti beállítások módosítása