2023. január 08. 19:10 - hudobny

A preszókratikus filozófusok

A preszókratikus filozófusok

Geoffrey Stephen Kirk – John Earle Raven – Malcolm Schofield
A preszókratikus filozófusok
Fordította: Cziszter Kálmán, Steiger Kornél
Kiadó: Atlantisz
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 728
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9637978992

Ezt a könyvet elsősorban azoknak szánjuk, akik nem csupán alkalmi érdeklődést éreznek a korai görög gondolkodás története iránt. Ám… az volt a szándékunk, hogy hasznára váljék azoknak is, akik úgy tanulmányozzák a filozófia vagy a tudomány történetét, hogy korábban nem tettek szert ismeretekre e fontos és elragadó területen.

Szólj hozzá!
2023. január 08. 12:08 - hudobny

A költő és a császár

Révay József: A költő és a császár

Révay József
A költő és a császár
Illusztrálta: Hegedüs István
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1967
Oldalszám: 462
Kötés: keménytáblás

A napjainkban egyre népszerűbb ókori tárgyú írások között - elsősorban a fiatal olvasók körében - különlegesen nagy szerep jut Révay József népszerű könyveinek. Ezen könyvében Horatius életét és költészetét eleveníti meg. A költő: Horatius, a császár: Augustus, s van a regénynek harmadik főszereplője: Maecenas, akinek nevéből - a regényből megérti az olvasó, miért - a költészet pártfogóját jelentő közszó lett. Róma és környékének ünnepi és hétköznapi élete, béke és háború, közélet, hivatal, okoskodás és versírás - ilyen mozzanatokban elevenedik meg az olvasó előtt a császárkori Róma története, s benne Horatiusnak a költőnek mozgalmas pályája.

Szólj hozzá!
2023. január 08. 11:35 - hudobny

II. Ramszesz fiainak sírja

II. Ramszesz fiainak sírja

Kent R. Weeks
II. Ramszesz fiainak sírja
Kiadó: Gold Book
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 304
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9639248290

Egy amerikai egyiptológus, Kent R. Weeks 1995-ben – a Királyok Völgyében – felfedezte II. Ramszesz fiainak temetkezési helyét.

„Kent Weeks története a Királyok Völgye legnagyobb ismert sírjának felfedezéséről és feltárásáról, valamint annak az ősi egyiptomi történelemmel való kapcsolatáról, igazán lenyűgöző alkotás – egy kalandos történet, amely egyszerre magával ragadó és tudományos.” Hugh Downs

„A II. Ramszesz fiainak sírja az egyik legcsodálatosabb történet, amely Egyiptomról íródott, mióta Carter pislákoló gyertyája először megvilágította Tutanhamon sírjának falait. Bárkit elbűvöl, aki szereti a kalandot, az izgalmat és a felfedezés varázsát.” Douglas Preston, a Riptide és a Thunderhead szerzője

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása